Riool ontstoppen Enschede

Het riool ontstoppen is de remedie tegen verstoppingen en slecht doorlopende afvoeren. Bent u wel klaar met die indringende rioolstank of dat traag weglopende afvalwater? Schakel in Enschede dan Nijhuis Dienstverlening BV in voor riool ontstoppen en die ergernissen zijn binnen no time verdwenen.

Vaak treed een verstopping op nog voordat het afvalwater het riool daadwerkelijk bereikt heeft. Over het algemeen zien we de meeste verstoppingen in de dunnere afvoerleidingen die vanuit het huis uitmonden in het riool. Uiteraard kunnen we ook deze afvoerleidingen voor u ontstoppen. Bel 053 - 208 70 21 of doe een offerteaanvraag via het contactformulier.

Werkwijze riool ontstoppen Enschede

Om de meest doeltreffende ontstoppingsmethode te bepalen beginnen we gewoonlijk met een observatie van de situatie. Waar zit de verstopping precies? Buiten, binnen in het riool zelf of in een afvoerleiding? En waar wordt de verstopping door veroorzaakt? Gaat het om de accumulatie van viezigheid gaandeweg of is er iets verzakt of kapot?

Zodra deze zaken allemaal duidelijk zijn leggen we u onze constateringen voor en komen we met een oplossing. Bij een verstopping betekent dat in de meeste gevallen rioolreiniging onder hoge druk of het gebruik van een ontstoppingsveer om blokkades te verwijderen. De veer wordt met name ingezet voor smallere afvoerleidingen en het uitspuiten onder hoge druk bij bredere leidingen als het riool.

Oorzaken verstopt riool Enschede

De noodzaak tot ontstoppen komt meestal tot stand vanwege een opeenhoping van viezigheid en afval. Etensresten, zeep, haar, vet, het kleeft allemaal aan elkaar en aan rioolbuiten of afvoerleidingen waardoor langzaam een ondoordringbare blokkade ontstaat. Af en toe zien we ook wel eens ingegroeide boomwortels of vreemde attributen die in principe niet in het riool thuishoren.

Een verstopping kan ook het gevolg zijn van een beschadiging aan het riool. Een breuk of verzakking kan dezelfde situatie teweegbrengen als een verstopte afvoer. Doordat de rioolstukken niet meer precies op elkaar aansluiten stroomt het afvalwater moeilijker weg en ontstaat er sneller een opeenhoping van vuil bij deze vernauwingen.

De noodzaak tot riool ontstoppen voorkomen in Enschede

Het is niet makkelijk de noodzaak tot riool ontstoppen voor eeuwig te ontlopen. Soms gebeurd er iets dat u niet in de hand heeft. Wel kunt u door bewust te letten op zaken die in de afvoer verdwijnen de kans op een verstopping verkleinen. Wees voorzichtig met vet, etensresten, haal haar weg uit het doucheputje en spoel vooral geen gekke dingen door het toilet.

En als u liever het zekere voor het onzekere neemt is preventieve rioolreiniging ook een goede optie. Dan spuiten we eens per zoveel jaar de rioolbuizen schoon en gaan we direct na of alles nog in orde is. Zo verkleint u niet alleen het risico op een verstopping maar kunnen we mogelijke gebreken vaststellen nog voordat er problemen ontstaan.

Contact met Nijhuis Dienstverlening BV voor ontstoppen in Enschede

Is het toch gebeurd dat de boel verstopt is geraakt? Roep in Enschede dan de hulp in van Nijhuis Dienstverlening BV. Wij zorgen voor het ontstoppen ongeacht de plaats of het karakter van de verstopping. Het toilet, het riool, de keukenafvoer, wij lossen het voor u op. We zijn te bereiken via 053 - 208 70 21 en het contactformulier.